Elisenda Vilarubias, tenora

Tenora. Elisenda Vilarrubias Garcia va néixer el 6 de març de 1977 a Igualada. Toca la tenora a més de la tarota i l’oboè.
Va iniciar els seus estudis al Conservatori de Música d’Igualada, posteriorment els prosseguí en el Conservatori Superior de Música de Barcelona, . on obtingué el Grau professional de tenora i el reconeixement Premi d’Honor de Tenora, i ha finalitzat la llicenciatura a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC), en l’especialitat d’Interpretació amb la tesina «Nostàlgia, Agustí Borgunyó una personalitat per descobrir», treball fou mereixedor, d’entre altres reconeixements, del Premi a l’Edició d’estudis sardanistes atorgat per l’Obra del Ballet Popular (2007); i en l’especialitat de Pedagogia de l’instrument amb el projecte «Tenora mans petites. Adequació a les necessitats d’aprenentatge».

Ha format part del conjunt Dijous Paella i de l’Orquestra dels Sons Essencials, entre d’altres. Ha estat membre fundadora de la cobla juvenil Els Igualadins (1992/3 – 1994), tenorista de la Cobla Popular (1995 -1997) i tenorista de la Cobla Sabadell des del 1998. És membre de la cobla electrònica La Principal de la Nit, formació que ha col·laborat amb diversos grups com ara Mesclat, Els Pets o Pau Riba. També és membre dels Ministrers del Camp de Tarragona.

Compagina la interpretació amb la docència a l’Aula d’Instruments Tradicionals (AIT) de l’Escola Municipal de Música de Tarragona en les especialitats de tenora i tible. També ha estat professora de tenora a la mítica Escola de Cobla de Sabadell i de tenora i tible a l’Escola Municipal de Música de Vic, així com professora de tarota i Responsable del Pla Formatiu de l’Aula de Música Tradicional i Popular (AMTP) del Centre de Promoció de la Cultura Tradicional i Popular (CPCPTC) del Departament de Cultura de la Generalitat.

A més de tocar a la cobla, alguns dels projectes que té entre mans són el desenvolupament del «tiblet», projecte dut a terme en el sí de la Comissió d’Investigació i Recerca de l’Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM) per afavorir l’ensenyament-aprenentatge de la tenora i el tible a edats primerenques. La direcció musical de la cobla Cossetània que ha assumit recentment; i la projecció d’un projecte agrari centrat en l’agricultura ecològica.