Durant els dies 20 i 21 d’octubre de 2012 s’ha fet l’enregistrament del disc Sabadell LX. Ha estat un cap de setmana molt intens i esgotador però a la vegada gratificant i enriquidor tant a nivell musical com personal. Una experiència que ha estat possible gràcies a tothom que ha participat en el projecte i ha confiat en la Cobla Sabadell.
L’enregistrament s’ha fet a l’espai Montserrat Mas de Sabadell gràcies a la col·laboració de Josep Maria Serracant. Hem estat com a casa i hem tingut totes les facilitats i comoditats imaginables.
També hem comptat amb la participació de l’ Enric Giné i en Ferran Conangla que s’han encarregat de la part tècnica. Dos excel·lents professionals del so i l’enregistrament que han fet molt més fàcil el procés de gravació. Han treballat colze amb colze amb el nostre director Bernat Castillejo que amb la seva batuta ha coordinat les dinàmiques, entrades i sortides i la gran experiència del fet musical. En aquest equip també hem comptat amb la col.laboració de Rafel Barbany que ha fet les funcions de productor musical a temps real. Entre tots, amb l’afany de fer un producte professional i de qualitat, han tret de nosaltres el millor.


Els intèrprets hem estat els músics de l’actual formació: Marc Riera al flabiol, Josep Valldaura i Cristina Porta als tibles, Elisenda Vilarrubias i Lluís Alcalà a les tenores, Ioseba González i Àlex Maestro a les trompetes, Darío García al trombó, Juan Andrés Gómez i Àngel Fernández als fiscorns i Agnès Garcia al contrabaix. Junts hem passat un cap de setmana d’intensa convivència on hem tingut l’oportunitat de xerrar, riure, compartir coneixement divers i sobre tot fer sonar de la millor manera que sabem a la Cobla Sabadell.


El repertori enregistrat pertany a compositors que han estat i són membres de la nostra cobla durant diferents èpoques en aquests 60 anys de història:
L'Aplec de Sabadell (Josep Auferil), Bresca de mel (Joan Parera), Adéu companys (Iu Alavedra), Joiosa (Isidre Corderas), Quasi un àngel (Josep Maria Bernat), Música per a tú (Joan Jordi Beumala), Terra Nostra (Carles Raya), Homenatge (Raül Vázquez), Violetes (Jesús Ventura), Festeig i encís (Joan Francesc Vidal) i Sabadell LX (Lluís Alcalà).
A més de les onze sardanes el disc Sabadell LX conté una peça addicional. Es tracta d’un ballable del compositor francès Francis Popy amb arranjament a càrrec de Bernat Castillejo. Hem cregut interessant incloure aquest galop com a mostra d’un estil de música diferent a la sardana. A més, fa ben palesa la bona ploma del nostre director pel que fa als arranjaments per a cobla, terreny que coneix bé.
Ja tenim una bona part del treball fet. Ara, però, queda un temps de feina de postproducció, disseny de la caràtula i fabricació del que ja us anirem informant.

random1-d.png
random2-d.png
random3-b.png
random4-a.png
random5-a.png