Durant el 2002, i en commemoració dels 50 anys de la refundació de la Cobla Sabadell van tenir lloc una sèrie d'actes, que us relacionem a continuació:

  • Enregistrament d'un CD antològic, anomenat 'Personal' amb 14 sardanes de grans autors clàssics (teniu més informació a l'apartat 'discos'). El disc s'obre amb la peça Sabadell, de Joaquim Serra.
  • Recepció oficial a l'Ajuntament de Sabadell, el juny de 2002, on varem ser rebuts per l'alcalde Sr. Bustos i representants de la Corporació Municipal.
  • Ballada de celebració a la Pl. Dr. Robert de Sabadell el 27 de setembre de 2002, on van participar una quarentena de components i excomponents, i es van interpretar nou sardanes d'autors vinculats a la cobla. Va ser un acte amb molta participació popular, obert a tothom, que va finalitzar amb un refrigeri per a tothom. Va comptar amb l'assistència dels únics tres membres històrics de la primera època: Josep Auferil (trompeta i fundador), Joaquim Rovira (flabiolaire i fundador) i Joan Padró (tenora solista als anys 50). Posteriorment es va fer un sopar de germanor.
  • Extraordinari concert de música per a cobla a l'Auditori Miquel Hernandez de Sabadell, el  25 d'octubre de 2002, on es va formar una cobla de 22 músics (tots ells de la Cobla Sabadell en diferents èpoques) per interpretar peces a dues cobles i percussió, sota la direcció de Joan Francesc Vidal. La qualitat del concert va ser molt bona i va comptar amb l'assitència del mestre Manel Oltra, del qual es va interpretar la sardana Virgiliana i la Suite primària per a cobla, clarinets i percussió.
  • Festival de dansa a l'Ateneu de Cerdanyola, el 22 de Novembre de 2002, amb la participació de l'Esbart Sabadell Dansaire, l'Esbart Joventut Nostra de Barcelona i l'Esbart Sant Marçal Ballet de Cerdanyola. Tres dels esbarts que habitualment compten amb l'acompanyament de la Cobla es van voler afegir a la festa.

Tots els actes van ser organitzats per la Cobla Sabadell, amb la col.laboració desinteressada de Sabadell Sardanista, Esbart Sabadell Dansaire, Esbart Joventut Nostra, Esbart Sant Marçal Ballet de Cerdanyola i l'Ajuntament de Cerdanyola.

Igualment es van rebre col.laboracions de l'Ajuntament de Sabadell i la Fundació Caixa Sabadell